Τα νέα μας

Η ιστορία μας

Δωρεάν μαθήματα & προσφορές

Practica & Milonga

Tango Radio

Μαθήματα Tango

Ομαδικά μαθήματα

Στο Χοροτρόπιο τα μαθήματα του Tango χωρίζονται σε 6 επίπεδα, ανάλογα με τη χορευτική εμπειρία των μαθητών. Ξεκινούν από τμήματα για εντελώς αρχάριους και φτάνουν μέχρι τμήματα χορευτών που ήδη έχουν κάνει τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα στο Tango.

Τα τμήματα είναι πάντα ολιγομελή. Προκειμένου να γίνει πιο συστηματική η διδασκαλία, χωρίζουμε τα μαθήματα σε μηνιαίες θεματικές ενότητες μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται ενότητες κινησιολογίας/τεχνικής, ενότητες μουσικότητας καθώς και μηνιαίες ενότητες milonga και vals. Στη διάρκεια του χρόνου γίνονται επιπλέον workshops με ποικιλία θεμάτων.

Για να συμμετέχετε σε ένα ομαδικό μάθημα δεν χρειάζεται να έχετε ντάμα ή καβαλιέρο. Κατά τη διάρκεια της ώρας εναλλάσσουμε συνεχώς τα ζευγάρια διότι μέρος της διδασκαλίας αποτελεί η ικανότητα να προαρμόζεται κανείς σε διαφορετικούς παρτεναίρ.

Τεχνική ανδρών και τεχνική γυναικών

Τα τμήματα τεχνικής απoτελούνται μόνο από καβαλιέρους ή μόνο από ντάμες και διδάσκονται από τον αντίστοιχο δάσκαλο ή δασκάλα. Πρώτος στόχος του μαθήματος είναι η κατανόηση του σώματος μας και του τρόπου που λειτουργεί μέσα στο tango.

Αποδομούμε τις κινήσεις και τις δουλεύουμε σε βάθος και με λεπτομέρεια. Απομονώνουμε τα διάφορα μέρη του σώματος και τα δουλεύουμε ξεχωριστά (π.χ. διάφραγμα, λεκάνη, πέλματα) προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα δυνατό και αρμονικό σύνολο.

Τα μαθήματα της τεχνικής απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα, διδάσκονται μια φορά την εβδομάδα και αποτελούν το ιδανικό συμπλήρωμα των ομαδικών μαθημάτων για όσους θέλουν να εμβαθύνουν τη γνώση τους γύρω από το tango.

Τμήματα χορογραφίας

Στα τμήματα της χορογραφίας δίνουμε την ευκαιρία στους μαθητές μας να δουν και μία άλλη πλευρά του tango, πέρα από αυτή του αυτοσχεδιασμού. Τα ζευγάρια έχουν σταθερούς παρτεναίρ και εξελίσσονται ο ένας μέσα από τον άλλο.

Μέσα από τη διδασκαλία συγκεκριμένων χορογραφιών οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την κινησιολογία και την τεχνική του stage tango και δουλεύουν πάνω σε έννοιες όπως η ερμηνεία, η διαχείριση του σκηνικού χώρου κ.α.

Ιδιαίτερα μαθήματα & private groups

Τα ιδιαίτερα μαθήματα και τα κλειστά group γίνονται σε ημέρα και ώρα που επιθυμείτε, κατόπιν συνεννόησης με τη σχολή και με τη συχνότητα που εσείς επιλέγετε, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με κάποιο ανοιχτό ομαδικό μάθημα.

Στα ιδιαίτερα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν ένα ή δύο άτομα ενώ στα κλειστά group μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 4 άτομα.

Πρακτική εξάσκηση

Προκειμένου να δώσουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα να επαναλάβουν και να ξαναδουλέψουν πράγματα που έχουν ήδη κάνει, επιτρέπουμε την παρακολούθηση των μαθημάτων των χαμηλότερων τμημάτων δωρεάν.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης στις αίθουσες της σχολής καθώς και η practica η οποία γίνεται κάθε δεύτερη Παρασκευή.