Συχνές ερωτήσεις

Για να συμμετέχετε σε ένα ομαδικό μάθημα δεν χρειάζεται να έχετε ντάμα ή καβαλιέρο. Κατά τη διάρκεια της ώρας εναλλάσσουμε συνεχώς τα ζευγάρια, διότι μέρος της διδασκαλίας αποτελεί η ικανότητα να προαρμόζεται κανείς σε διαφορετικούς παρτεναίρ. Επίσης, στα ομαδικά μαθήματα όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως φύλλου, μπορούν να δουλέψουν και τους δύο ρόλους, αν το επιθυμούν. Ιδιαίτερα μαθήματα γίνονται και ατομικά και σε ζευγάρια.

Κανένα ρόλο. Το tango είναι ένας κοινωνικός χορός που χορεύεται από ανθρώπους κάθε ηλικίας και δεν απαιτείται καλή φυσική κατάσταση προκειμένου να χορέψει κανείς. Παρόλα αυτά, αν αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα μυοσκελετικά προβλήματα (π.χ. προβλήματα στη μέση ή στα γόνατα), καλό είναι να μας ενημερώσετε.

Προτιμήστε άνετα και ελαφριά ρούχα, τα οποία να μην εμποδίζουν τις κινήσεις σας και να μην σας ζεσταίνουν. Όσον αφορά τα παπούτσια, τα αθλητικά και γενικά τα παπούτσια με σόλα που δεν γλιστράει, δεν ενδείκνυνται. Προτιμήστε παπούτσια με λεία και ιδανικά, δερμάτινη σόλα. Ειδικά για τις ντάμες, δεν είναι απαραίτητο να φορέσετε παπούτσια με ψηλό τακούνι, όμως είναι καλό να είναι σταθερό στο πόδι σας. Αποφύγετε mules, σαγιονάρες, σανδάλια κλπ.

Τα πρώτα τμήματα αρχαρίων ξεκινούν στα μέσα του Σεπτέμβρη. Στη διάρκεια της χρονιάς δημιουργούνται συνεχώς νέα τμήματα. Σε όλα τα αρχάρια τμήματα οι πρώτες δύο εβδομάδες μαθημάτων είναι δωρεάν. Περισότερες πληροφορίες για την έναρξη νέων τμημάτων μπορείτε να δείτε εδώ.

Τα μαθήματα ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου για τους προχωρημένους και στις 15 Σεπτεμβρίου για τους αρχάριους. Συνεχίζονται μέχρι τις 31 Ιουλίου. Όλο τον Ιούλιο, τα μαθήματα παίρνουν σεμιναριακή μορφή, με συγκεριμένη θεματολογία, ενώ υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς παραπάνω από ένα τμήματα.

Κάθε δεύτερη Παρασκευή διοργανώνουμε Practica Assistida στο χώρο μας. Η Practica είναι ανοιχτή σε μαθητές της σχολής, αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να χορέψει μαζί μας. Επίσης, διοργανώνουμε έκτακτες milongas σε χώρους εκτός της σχολής.

Όχι, δεν διοργανώνουμε αμιγώς μαθητικές παραστάσεις. Έχουμε δημιουργήσει όμως, μέσα από τα τμήματα της χορογραφίας, την ερασιτεχνική χορευτική ομάδα Mala Junta η οποία αποτελείται από μαθητές μας. Η ομάδα χορεύει σε εκδηλώσεις (π.χ. milongas) που διοργανώνουμε, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις όπως π.χ. το Athens Retro Festival. Επίσης συμμετείχε στις 2 τελευταίες παράστασεις της επαγγελματικής ομάδας T4Tango.